Panerade fläskkotletter


4 fläskkotletter à 175 g
Salt och nymalen svartpeppar efter smak
2,5 dl vetemjöl
2 stora ägg, uppvisade
2-3 dl ströbröd
Matolja efter behov
1. Ta ut fläskkotletterna ur förpackningen och klappa dem torra med hushållspapper. Strö över salt och peppar.
2. Paneringen sker i tre steg med var sitt lager. Se till att kotletterna täcks helt och hållet vid varje steg. Du behöver en skål eller en stor plastpåse för mjölet, en skål för ägget, och en skål för ströbrödet.
3. Lägg kotletterna i skålen med mjöl och vänd runt dem i skålen med de uppvisade äggen. Vänd runt så att att kotletterna täcks helt. Ta upp och låt överflödigt ägg rinna av. Lägg sedan kotletterna i skålen med ströbröd och vänd så att de täcks helt.
4. Häll oljan i en tjockbottnad stekpanna till drygt 0,5 cm djup och hetta upp den till 175 grader. Om du inte har en termometer, strö lite ströbröd i oljan. Om det fräser om dem är oljan tillräckligt het; om oljan ryker är den alltför het. I så fall, ta av pannan från värmen och låt den svalna tills det slutar ryka. Ställ sedan tillbaka den på värmen.
5. Lägg försiktigt ner de panerade kotletterna i oljan och stek dem i 4 minuter per sida, tills de är brynta och innertemperaturen är 63 grader. Vänd dem med en stekpincett. Använd inte gaffel; kotletterna blir torra om det sticks för många hål i dem.
6. Låt kotletterna rinna av på ett fat med hushållspapper.
