Krämig pastagratäng med kassler och mozzarella!
Till 4- 5 personer:
400 gram pasta
400-500 gram kassler
Ostsås :
2 msk smör
6 dl grädd/mjölk ( jag använde 50 / 50 )
2 1/2 msk mjöl
3 dl västerbottenost el. liknande, jag använde mozzarella
salt & svartpeppar

Toppa med körsbärstomater, jag hade inga tomater tyvärr.
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 – 225 graderStrimla kasslerbiten till tunna bitar.Koka pastan liten kortare tid än "al denté", under tiden gör du ostsåsen.
Värm upp en kastrull, smält smöret rör ner grädd/mjölken – spara lite till att vispa ut mjölet med.
Vispa sist ner mjölredningen och låt sjuda, rör sedan ner den finstrimlade kasslern, och låt sjuda i tio minuter. Tag bort den kokande såsen från plattan och rör ner osten under omrörning, det ska inte koka igen. Lägg i pastan i en smörad ugnsform – häll i pastan, och varva med ost & kasslersåsen.
Garnera med söta körsbärstomater och gratinera i 20 – 25 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Serveras med en god krispig sallad.
(original receptet kommer från en annan blogg som jag följer)