Sweetchilli marinerad fläskytterfile med pommes!

Dagens middag blev sweetchilli marinerad fläskytterfile, pommes och brunsås. Till det så blev det sallad som blev kvar efter igår.


Ingredienser:
Fläskytterfile:
1st fläskytterfile, delar dom i 1cm skivor och min var så pass bred så jag dela den på hälften.
1 msk sweetchilli sås
5 msk sweet baby ray's bbq sauce (föredrar heller en annan grillolja/marinad
Låt det stå och gotta till sig i kylen ett par timmar. 

Brunsåsen:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
0.5 msk Kalvfond
1 köttbuljong
1-2 msk soya
Salt, peppar och paprikapulver efter smak.

Pommes:
Idag blev det färdiga pommes, annars så brukar jag göra från grunden.
225 grader på ugnen
Krydda pommesen med kött & grillkrydda.
30 min i mitten av ugnen.

Sallad:
1 st grurka
4 st tomater
1 st gul paprika
1 st röd paprika
1 paket fetaost
Salladskrydda efter smak.